Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Behandelinformatie

Tarieven onderzoek bij Izore

 

Geregeld krijgen wij vragen van patiënten over facturen en tarieven van (laboratorium)onderzoek.

Wat kost onderzoek bij Izore?

Het is moeilijk om voorafgaand aan microbiologisch onderzoek aan te geven wat de kosten zullen zijn. Een kweek waarin niets groeit kost bijvoorbeeld minder dan een kweek waarin zij een of meer bacteriën aantreffen waarvoor zij moeten vaststellen welke bacteriën dat zijn, en voor welke antibiotica zij gevoelig zijn. Ook wijken zij weleens af van wat een arts precies aanvraagt, bij voorbeeld als zij denken dat er ander of aanvullend onderzoek nodig is om de vraagstelling goed te beantwoorden. Ten slotte komt het voor dat zij geen onderzoek verrichten, in die gevallen meestal op basis van eerder verrichte analyses. 

De tarieven die Izore hanteert voor laboratoriumonderzoek voor de eerste lijn zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk het overzicht van de tarieven (via onderstaande link) voor laboratoriumonderzoek. Laboratoriumonderzoek op aanvraag van uw huisarts valt onder verzekerde zorg, maar komt in eerste instantie ten laste van uw eigen risico. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Tarieven Izore